Süt Pompasının Anneye Verdiği 5 Zarar
Anne sütünün faydalarını bilmeyen yoktur. Bazı bebekler emmemek için adeta direnir ya da çalışmak zorunda olan bayanların sütü ayrı bir noktada depolaması gereklidir.Bu gibi durumlarda süt pompasına ihtiyaç duyulur. Fakat süt pompası geçici bir çözümdür.

1. Sütün Azalması

Sütün Azalması

 Bebek doğal yollardan emme eylemini gerçekleştirirken ağızdan gelen salgı göğüste uyarıcı etki yaratır ve sütün çoğalmasına neden olur. Fakat pompada böyle bir durum söz konusu olmadığından bir süre sonra sütte azalma ve tükenme gözlenir.

2. Damarlara Baskı

Damarlara Baskı

Bebek emme sırasında sadece göğüs ucunu kavrar. Dudakları ise göğüs çevresine kadar pompa vazifesi görür. Ancak süt pompasında neredeyse göğüsün tamamı pompa içindedir.Dolayısıyla sütün akması için fazla basınç uygulanır. Basınç ile damarlar zedelenebilir.

3. Göğüste Sarma Ve Çatlak

Göğüste Sarma Ve Çatlak

Sütün biberon kısmında akması için uygulanması gereken belirli bir kuvvet söz konusudur. Uygulanan fazla kuvvet memenin uzamasında ve deride çatlak oluşmasına neden olur. İlk etapta görülmese de emzirme dönemi tamamen bittikten sonra pompa tarafından verilen hasar gözlemlenebilir.

4. Emzirme Zorluğu

Emzirme Zorluğu

Süt pompasının rahatlığına alışan bebek bir süre sonra emmeyi tamamen keser.Biberondan standart akış sağlayan süt bebeğin daha kolayına gelir ve bebekte tembellik yaratır. Anne artık emzirmek için çok çaba harcaması gerekir.

5. Göğüs Ucu Yarası

Göğüs Ucu Yarası

Emzirme sırasında da yaralar oluşur fakat bir süre sonra göğüs alışır. Pompada göğüs ucu çekim gücünden dolayı uzar. Tekrarlanma sonrasında göğüs ucunda şişmeler ve yararlar gözlemlenebilir.


Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Facebook Yorumları